Financieel plan
restaurant

Scroll down icoon

Waarom een financieel plan?

Om grip te houden op uw horecabedrijf is een financieel plan een handige tool waarmee u eenvoudig kunt sturen. Het is van belang om grip te hebben over de financiële gang van zaken van uw onderneming.  Een horecabedrijf kent immers vele kostensoorten. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten, inkoop producten, verschillende belastingen, nutsvoorzieningen maar bijvoorbeeld ook budgetten voor marketing. Dit alles kan je als ondernemer het beste onderbrengen in een financieel plan. Het financiële plan kunt u gebruiken om sturing te geven aan uw bedrijf, maar bijvoorbeeld ook om op tijd op de rem te trappen als de kosten binnen bepaalde bedrijfsonderdelen te ver oplopen.

Waaruit bestaat een financieel plan?

Een financieel plan bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt er gestart met een begroting. De begroting kan om verschillende zaken gaan. Hierin kunnen we een investering opnemen die kan bijdragen aan de efficiëntie, maar kan bijvoorbeeld ook om een capaciteitsuitbreiding gaan. Door dit goed door te rekenen kunt u ervan uit gaan dat een investering in uw horecabedrijf verantwoord is. Het Horecaconcept beschikt over meerdere formats, wetende: investeringsbegroting, liquiditeitsbegroting, financieringsbegroting en liquiditeitsbegroting. Met deze middelen heeft een u goede houvast en biedt dit financiële zekerheid.


Daarnaast is het van belang om jaarlijks een begroting op te maken voor uw bedrijf. Elk jaar moet u verschillende apparaten vervangen binnen uw bedrijf en is het handig om alvast een bedrag te reserveren voor uw meubilair. Om hier een duidelijke prioritering aan te verbinden, kunnen de adviseurs van het Horecaconcept u zeker verder helpen.


Naast de algemene begroting kunt u gebruik maken van de exploitatiebegroting. Hierin staan duidelijk alle kosten en opbrengsten per maand. Met deze begroting kunt u monitoren hoe u bedrijf ervoor staat. Daarnaast geeft het duidelijk weer welke kosten wanneer komen. Ideaal wanneer u veel effecten heeft van seizoensinvloeden. Het Horecaconcept kan u helpen om meer inzicht te geven van deze invloeden in uw bedrijf.


Tot slot kan een goed en gedegen financieel plan u helpen met het verkrijgen van een financiering. U kunt immers duidelijk aantonen wat de kostenstructuren binnen uw bedrijf zijn en hoeveel u moet verdienen om break-even te draaien. Het Horecaconcept kunt u hierin ondersteunen om een goed financieel plan te maken.

 

 

Neem contact op

Wilt u gebruik maken van een van onze financiële formats of heeft u interesse in een oriënterend gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Het Horecaconcept en wij helpen u graag verder.

Mail ons

info@hethorecaconcept.nl

Terug gebeld worden? Vul dan hier uw telefoonnummer in! We bellen u zo snel mogelijk terug!